Tuniaková nátierka - raňajky, či večera

MiZu
Bleskovka za 10 minút.
Ingrediencie:
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (cca 120 g)
150 g nízkotučného tvarohu alebo cottage cheese
1 strúčik cesnaku (najemno nasekaný alebo pretlačený)
Čerstvé bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, pažítka alebo kôpor)
1 ČL citrónovej šťavy (dodá sviežosť)
Štipka soli a čierneho korenia
štvrťka avokáda
Celozrnný alebo kváskový ražný chlieb na podávanie
Postup:
Tuniaka sceď z nálevu a rozdrv vidličkou.
V mise zmiešaj tuniaka s tvarohom alebo cottage cheese a avokádo. Ak máš rád jemnejšiu konzistenciu, môžeš použiť ponorný mixér.
Pridaj cesnak, citrónovú šťavu, nasekané bylinky, soľ a korenie.
Dobre premiešaj a nechaj chvíľku odležať, aby sa chute spojili.
Natieraj na krajce chleba a podávaj so zeleninovým šalátom.
Jednoduchý zeleninový šalát
Ingrediencie:
1 uhorka
2 paradajky
1 paprika (červená, žltá alebo zelená)
1 menšia cibuľa alebo jarná cibuľka
Hrsť rukoly alebo šalátových listov
1 ČL citrónovej šťavy alebo balzamikového octu
Štipka soli a čierneho korenia
Postup:
Uhorku, paradajky a papriku umy a nakrájaj na kocky alebo plátky.
Cibuľu nakrájaj na jemné prúžky a rukolu opláchni.
Zeleninu zmiešaj v mise.
Pokvapkaj citrónovou šťavou alebo balzamikovým octom a pridaj štipku soli a korenia.
Premiešaj a podávaj ako prílohu k tuniakovej nátierke.
Tipy:
Do šalátu môžeš pridať trošku nasekaného kôpru alebo petržlenovej vňate pre výraznejšiu chuť.
Dobrú chuť! 😊