Kuracie soté s cuketou a quinoou

MiZu
Rýchly a kvalitný obed, alebo večera :)
Ingrediencie (na 2 porcie):
200 g kuracích pŕs (pokrájané na kúsky)
1 menšia cuketa (nakrájaná na polkolieska)
1 stredná červená paprika (nakrájaná na prúžky)
1 menšia cibuľa (nakrájaná nadrobno)
2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
100 g quinoy
1 PL olivového oleja
1 ČL mletej papriky
1 ČL sušeného oregana
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Citrónová šťava (voliteľne na osvieženie)
Postup:
Príprava quinoy
Quinou prepláchni v studenej vode a uvar podľa návodu (približne 15 minút). Nechaj odstáť a prikry pokrievkou.
Kuracie mäso
Na panvici zohrej olivový olej a pridaj kuracie kúsky. Orestuj ich na strednom ohni, kým nezískajú zlatistú farbu (cca 5–7 minút). Posyp soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Mäso odlož bokom.
Zelenina
Na tej istej panvici orestuj cibuľu do sklovita, pridaj cesnak a premiešaj. Následne pridaj cuketu a papriku. Restuj ďalších 5 minút, kým zelenina nezmäkne, ale zostane chrumkavá.
Spojenie chutí.
Do panvice vráť kuracie kúsky, pridaj oregano a podľa potreby dochuť soľou a čiernym korením. Premiešaj a ešte 2 minúty porestuj.
Servírovanie
Na tanier daj porciu quinoy a na ňu navrstvi zeleninovo-kuraciu zmes. Ak máš chuť, pokvapkaj jedlo citrónovou šťavou na osvieženie.
Dobrú chuť