Ryžový nákyp trochu inak.

MiZu
Tento ryžák je veľmi jednoduchý a ľahký.
Ako na prípravu, tak aj na jedenie.
Čo potrebuješ?
Guľatozrnnú ryžu
Mlieko - ja som dala rastlinné - mandlové
Hrozienka
1 vajce
banán
vanilkový, alebo banánový protein
erytritol
Lekvár
Zavárané marhule - môžu byť aj čerstvé, v podstate hocijaké ovocko
Uvar ryžu s hrozienkami a erytritolom, keď už je mäkká dolej mlieko a var ešte chvíľu - odstav, nechaj chladiť.
Zatiaľ vymiešaj vajce, banán a protein, ak je to husté dolej trochu mlieka.
Vymiešaj sneh z bielkov.
Do vychladnutej ryže vmiešaj žĺtok s banánom a nakoniec pridaj zľahka sneh.
Túto dobrotu dávaj po vrstvách do pekáča a prekladaj ovocím, lekvárom.
Peč 30 minút, potom hoď mrk a ešte ak treba daj na 13 minút dopiecť.
Pečieme odokryté.
Podávame studené, alebo teplé.
Od klasického ryžáku to má ďaleko, ale chuťovo vynikajúce