mizu
newsletter

Ryžový nákyp trochu inak.

MiZu

Tento ryžák je veľmi jednoduchý a ľahký.
Ako na prípravu, tak aj na jedenie.

Čo potrebuješ?
Guľatozrnnú ryžu
Mlieko - ja som dala rastlinné - mandlové
Hrozienka
1 vajce
banán
vanilkový, alebo banánový protein
erytritol
Lekvár
Zavárané marhule - môžu byť aj čerstvé, v podstate hocijaké ovocko

Uvar ryžu s hrozienkami a erytritolom, keď už je mäkká dolej mlieko a var ešte chvíľu - odstav, nechaj chladiť.
Zatiaľ vymiešaj vajce, banán a protein, ak je to husté dolej trochu mlieka.
Vymiešaj sneh z bielkov.
Do vychladnutej ryže vmiešaj žĺtok s banánom a nakoniec pridaj zľahka sneh.
Túto dobrotu dávaj po vrstvách do pekáča a prekladaj ovocím, lekvárom.

Peč 30 minút, potom hoď mrk a ešte ak treba daj na 13 minút dopiecť.
Pečieme odokryté.
Podávame studené, alebo teplé.
Od klasického ryžáku to má ďaleko, ale chuťovo vynikajúce

MiZu lifestyle

Bratislavská 19 90029

Nová Dedinka

mizulifestyle@mizulifestyle.sk