mizu
newsletter

Pečený losos s mungo fazuľkami, batátmi, paprikou a paradajkami

MiZu

Ingrediencie:

2 filé z lososa alebo tuniaka
1/2 hrnčeka mungo fazuliek (môžeš ich namočiť na pár hodín dopredu, aby sa skrátil čas varenia)
1 veľký batat (sladký zemiak), nakrájaný na kocky
1 červená alebo žltá paprika, nakrájaná na prúžky
2 stredné paradajky, nakrájané na kúsky
2 lyžice olivového oleja
Šťava z 1/2 citróna
1 strúčik cesnaku (voliteľné)
Soľ, korenie, tymian alebo rozmarín podľa chuti
Čerstvé bylinky na ozdobenie (petržlen alebo koriander)
Postup:

Príprava batátov: Rúru predhrej na 200°C. Nakrájané bataty vlož na plech, pridaj soľ, korenie a bylinky. Peč ich približne 20-25 minút, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.

Príprava mungo fazuliek: Medzitým mungo fazuľky uvar vo vriacej vode so štipkou soli, až kým nie sú mäkké, asi 20 minút. Potom ich sceď a odlož bokom.

Losos alebo tuniak: Filé z lososa alebo tuniaka ochuť soľou, korením, citrónovou šťavou a voliteľne pretlačeným cesnakom. Na panvici rozohrej 1 lyžicu olivového oleja a lososa opeč na strednom ohni, asi 3-4 minúty z každej strany (záleží na hrúbke filé). Môžeš ho tiež piecť v rúre vedľa batátov, ak preferuješ menej oleja.

Paprika a paradajky: Na tej istej panvici, kde sa piekol losos, pridaj papriku a jemne orestuj, kým nezmäkne. Na poslednú minútu pridaj paradajky, aby sa len jemne ohriali a zachovali si svoju sviežosť.

Podávanie: Na tanier nalož pečené bataty, mungo fazuľky, opečenú papriku s paradajkami a na vrch polož lososa alebo tuniaka. Všetko môžeš pokvapkať ešte trochou citrónovej šťavy a ozdobiť čerstvými bylinkami.

Tento jedlo je plné vitamínov, vlákniny a zdravých tukov. Dobrú chuť!

MiZu lifestyle

Bratislavská 19 90029

Nová Dedinka

mizulifestyle@mizulifestyle.sk