mizu
newsletter

Ľahký letný obed - šalát z quinoy a cíceru

MiZu

Nie je nič jednoduchšie a pohotovejšie.
Ako dobrý tip, dáva MiZu do pozornosti, že je fajn mať doma vždy po ruke plechovku, alebo pohár cíceru.
Quinoa by už mala byť taká klasika. Táto bezlepková pseudoobilnina je bohatým zdrojom aminokyselín.
Poď na to.
Večer si namoč quinou do studenej vody.
Ráno zlej. Následne ju zalej čistou vodou, ktorú osolíš. Vody nie veľa, len, aby ju tak nenápadne bolo vidieť. Dochuť ju podľa svojej chuti. U nás je to klasika, soľ, korenie.
Nechaj otvorené, priveď do varu a pokračuj, kým sa voda neodparí.
(Tým, že bude namočená celú noc, netreba jej veľa. Ak by si ju robila bez namáčania, var ju ako ryžu.)

Pridaj cícer, nakrájané sušené paradajky a čierne olivy. Posyp nakrájanými čerstvými bylinkami podľa chuti.
Môžeš si k nej dať čerstvý zeleninový šalát.
Toto jedlo je dobré teplé, ale kľudne aj za studena.
Fantázii sa medze nekladú. Pridaj čokoľvek, čo máš rada.

MiZu lifestyle

Bratislavská 19 90029

Nová Dedinka

mizulifestyle@mizulifestyle.sk